search
Revista online de Beauty & More

Weekend in Tbilisi

s
18 iul., 2019

Weekend in Tbilisi

Plecam de la aeroportul Baneasa spre Istambul . Un zbor lejer de o ora si jumătate , aici facem escala si luam următorul avion spre Tbilisi , capitala Georgiei. Transfer la hotel .Puteti folosi aplicatia Visit a city care este foarte utila in călătorii.Rezervarea la hotel o puteti face prin Booking.

Catedrala Sfintei Treimi – Sameba din Tbilisi are 13 altare . Din curte puteti vedea o imagine panoramica frumoasa  asupra orașului Tbilisi . Bisericile noastre au un singur altar…imaginați-va cat este de mare.Participați aici la o Sfanta Liturghie dimineata pentru a primi harul Sfantului Duh in inimile voastre.

Biserica Metekhi din centru adăpostește moastele Sfintei Suzana. Stanca Metekhi este locul martiriului Sfantului Abo care este patronul spiritual al orașului Tbilisi.Aici o sa găsiți un preot foarte batran care va poate da o binecuvântare.La magazinul  din curte găsiți niste nuci foarte gustoase cu 10 gel.

Puteti urca cu telecabina in zona centrului vechi al orașului in Old Tbilisi unde este frumoasa cetate Narikala. Vizitați cartierul Abanotubani unde puteti face bai cu sulf. In zona Chardin sunt restaurante, cafenele, magazine si saloane de frumusete.

In biserica Sioni sunt moastele Sfantului Ioan Mangliiskisi , in dreapta altarului este capul Sfantului Apostol Toma , in stanga altarului este crucea Sfintei Nina dăruită in vis de către Maica Domnului .Sfanta Nina este  luminatoarea Georgiei , ea  a increstinat Georgia.

Biserica Ancishati adăpostește moastele Sfantului Mucenic Evdemon si este cea mai veche biserica din Tbilisi.

Puteti vizita si Muzeul de Arta Shalva Amiranashvlivi , iar seara puteti lua cina cu spectacol folcloric  tradițional georgian , chiar langa biserica Metekhi pe străduța pietruita ce urca dealul bisericii sau daca preferați o imagine spectaculoasa asupra orașului si a cetatii Narikala care seara este foarte frumos luminata, puteti lua masa deasupra raului intr-un balcon frumos amenajat al restaurantului Dr. Benjamen Restaurantul este situat pe aceeași strada pietruita ce urca de la Biserica Metekhi. 

Incercati si o plimbare cu-n restaurant plutitor pe rau . Plecarea este de la baza podului ce leaga orașul nou de orașul vechi de la baza Bisericii Metekhi. Călătoria costa 20 gel/persoana si o sa puteti face niste fotografii spectaculoase cu centrul orașului Tbilisi si Palatul Prezidențial .

De la Tbilisi Mall aveti 20 km pana la Mtskheta unde este frumoasa catedrala Svetichoveli . Puteti sa va plimbați cu caleașca sau sa mâncati o inghetata de struguri. La doar 700 m este biserica Samtavro unde sunt moastele întregi ale Sfantului Gavriil cel Nebun pentru Hristos , cel care aduna toate icoanele găsite in perioada comunismului.Tot aici sunt înmormântați si primul refe crestin Sfantul Mirian si Sfanta Nana sotia. De aici puteti merge sa vizitati Uplistkhe un loc superb unde o sa va simțiti ca in Grand Canyon. Luați in considerare ca aveti nevoie de câteva ore. Puteti manca foarte binevestit restaurantul Gamardjoba de langa intrare .

In Tbilisi va recomandam hotelul Cron Palace Tbilisi Hotel.

Ema