search
Revista online de Beauty & More

Salvestrolii citostaticele viitorului

s
27 ian., 2020

Salvestrolii citostaticele viitorului

Salvestrolii aparțin grupei fitoalexinelor și sunt compuși pe care plantele le sintetizează pentru a se proteja impotriva agresorilor cum ar fi ciupercile, bacteriile, virușii, lumina UV și insectele. Salvestrolii fac parte din sistemul imunitar al plantelor. Salvestrolii ajută organismul uman să se apere și să lupte eficient împotriva cancerului. Salvestrolii dau gust amar sau acru – înțepător.
In clinica Detox Nutri Fit , clinică de medicină alternativă testam nivelul salvestrolilor și facem multe alte testări importante in prevenție , dar și in tratament .
Salvestrolul distruge in mod direct orice tumoare, lăsând celulele sănătoase nevătămate. Salvestrolii sunt citostatice naturale care induc moartea celulelor canceroase .
Salvestrolii sub formă de capsule conțin extracte din plante special selectate pentru a obține o potență antitumorală maximă.
Legume bogate in salvestroli:
legumele verzi, sparanghelul,anghinare, rucola, măcrișul,  ardeiul, varza, avocado, morcovii, țelina, castraveții ,spanacul, dovleacul, dovleceii , vinetele.
Fructe bogate in salvestroli:
maslinele, fructele rosii, fructele de padure, strugurii, merele, căpșunile, prunele, smochinele, zmeura, mandarinele,portocalele, murele, pepenele galben, ananasul, mango.
Plante bogate in salvestroli:
rozmarinul, pătrunjelul, busuiocul, cimbrul, salvia,menta, rooibos, musetelul, măceșe,păpădia, pătlagina, armurariul.
La începutul anillor 1990, grupul de cercetare al profesorului Dan Burke, a descoperit ca proteina CYP1B1 se găsește in toate tipurile posibile de linii de celule tumorale umane. În 2002 profesorul Portter a publicat rezultatele cercetărilor prin care arată că resverstrolul (3,5,4’-trihydroxystilbene) este transformat prin intermediul enzimei CYP1B1 în piceatanolul , un inhibitor de tirozinkinaza , care este fatal pentru celulele tumorale.
Resveratrolul este un fitoestrogen natural și se găsește in struguri ,fructe de padure, prune, seminte de pin,rubarba coreeană, coaja de rosii bio. Resveratrolul are acțiune antioxidanta,antiinflamatoare, antivirala, neuroprotectoare și chemopreventivă, cu actiune de inhibare a cancerului și de a induce apoptoza ( moartea celuleitumorale) în diferite linii de celule tumorale.
Enzima numita CYP1B1 apare doar in celulele canceroase. Studiile cercetătorilor demonstrează ca in toate celulele tumorale , indiferent de forma de cancer exista o enzima numita CYP1B1 care nu se manifesta in celulele sănătoase.
Aceasta enzima ajuta la depistarea prezentei cancerului inainte ca boala sa se manifeste. Este un marker tumoral de diagnostic ,utilizat in lumea medicală pentru a detecta cancerul încă din faza inițială .
Atunci cand enzima CYP1B1 întâlnește salvestrolii, aceasta îi transformă în substanțe toxice pentru celula tumorala , care produc moartea programată a celulei canceroase (apoptoza).
Enzima CYP1B1 este un cal troian al celulelor canceroase , un inamic intern care distruge sub acțiunea salvestrolilor chiar din interiorul lor , fara a afecta restul țesutului sănătos .
Strugurii și fructele de padure sunt o sursa importantă de stilbene, inclusiv resveratrol, pterostilbene, piceid, astringin și viniferin.
Cercetătorii englezi au identificat mai mult de douăzeci de fitonutrienți ( bioflavonoizi, acizi carboxilici,stilbene, stilbenoizi) in legume, plante și fructe pentru a induce apoptoza in celulele canceroase , dupa activare prin intermediul enzimei CYP1B1.
Pesticidele , cum ar fi fungicidele, au redus drastic nivelul de salvestroli din legumele  și fructele cultivate convențional.Deoarece plantele nu mai au nevoie sa se apere de agresori , nu mai produc fitoalexine.
Alimentele provenite din plante stropite și tratate chimic conțin și substanțe cancerigene din cauza reziduurilor de pesticide. In ultimii cincizeci de ani, selecția soiurilor de plante a condus la cultivarea de soiuri care nu mai sunt bogate in mod natural in salvestroli amari,deoarece oamenii au tendința de a refuza alimentele care au un gust amar și prefera sa mănânce mai dulce, cum se întâmpla in cazul varzei de Bruxelles, fata de varza normala.
Oamenii au tendinta de a alege noile soiuri de legume și fructe selectate , modificate genetic , care sunt perfecte ca dimensiune , culoare și forma ,dar care sunt foarte sarace in salvestroli.
Alimentele rafinate conțin foarte putini sau nu conțin deloc salvestroli.Grupul de cercetare Burke și Porter a ajuns la concluzia ca dieta actuala conține cu 80 % pana la 90 % mai putin salvestroli decat cea  din urma cu cincizeci de ani . Doar alimentele bio încă mai conțin salvestroli.
Reducerea salvestrolilor de protectie și creșterea substanțelor cancerigene din alimente pare sa fi contribuit la creșterea incidenței cancerului in ultimul deceniu.
Pentru o mai buna protectie impotriva cancerului , trebuie crescut aportul de salvestroli prin consumul declegume neprelucrate , biologice , ierburi și fructe.
In Anglia exista un proiect prin care osmenii sunt in Căutare de soiuri vechi declegume și fructe care conțin in mod natural mai multi salvestroli.
Este de preferat ca legumelecsa fie preparate la abur deoarece salvestrolii sunt destul de rezistenti la caldura , dar sunt extrași in apa atunci cand legumele sunt fierte.
Se pot lua suplimente cu salvestroli  , care asociate cu sinergice la niacina, biotina, vitamina C , magneziul și seleniul , cu mișcarea , cu dieta alcalina vegana și cu apa Kangen pot aduce o contribuție importantă la vindecarea și prevenirea cancerului.
Testele in vitro au demonstrat ca salvestrolii  induc apoptoza celulelor tumorale derivate din creier, sân, prostata, colon, ovar, testicul și țesutul pulmonar .Rezultatele sunt încurajatoare pentru pacientii bolnavi de cancer .
Primele dovezi publicate in 1997 de catre echipa de cercetare a profesorului Burke, la Universitatea Aberdeen, au arătat , folosind tehnici standard imunohistochimice bazate pe metodologia biochimice Western blott, ca proteina CYP1B1 era prezenta in celulele canceroase ale țesuturilor prelevate din cancer de vezica urinara, creier ,sân, colon, țesut conjunctiv, esofag, rinichi, plămân, ganglioni limfatici, ovar, piele, stomac, testicule și uter , dar a fost nedetectabila in celulele normale ale țesutului canceros și țesuturile normale. Un total de 127 pacienti cu diferite forme de cancer au fost incluși in eșantion , intre 6-12 pacienti pentru fiecare tip de cancer ,iar CYP1B1 a fost exprimata in 96% dintre probe , in toate tipurile de cancer. În țesuturile normale preluate din laceleași tipuri de țesut nu a fost detectata.
Cercetările demonstrează ca enzima CYP1B1 este universal prezenta in celule tumorale inca din primele stadii ale bolii.
Sunt utilizate doua variante de pastile , cu 350 puncte și cu 2.000 puncte pentr-un efect maxim asupra sănătății. Punctele de Salvestroli reprezintă o unitate de măsura pentr-un amestec de salvestroli de potențe diferite.
Un articol de
Vaduva Marius
fitoterapeut & onco-nutritie specialist
Clinica Detox Nutri Fit

Ema