search
Revista online de Beauty & More

Vardzia o statiune montana mai putin cunoscuta din Georgia

s
24 iul., 2019

Vardzia o statiune montana mai putin cunoscuta din Georgia

O sa fiti uimiți cat de frumoasa este Georgia atunci cand o sa ajungeti in Vardzia. Vardzia este un oras antic săpat in stanca in peșterile din Muntii Erusheti. Puteti urca sa vizitati peșterile cu un microbuz pentru doar 1 Gel =1 leu. Intrarea costa 7 Gel. O sa ajungeti la frumoasa manastire unde vin zilnic preoții sa țină Sfanta Liturghie desi este foarte greu de urcat .La intrarea in manastire sunt trei clopote . Puteti vizita tot complexul   in doar o ora daca coborâți printr-un tunel secret si nu va mai intoarceti pe drumul pe care a-ti venit.
Pentru cazare exista un hotel superb cu piscina exterioara de unde  se vede Vardzia. Se numește Vardzia Resort si il găsiți pe Booking.Este cel mai bun hotel din zona si are o priveliște superba din gradina  si din piscina spre  Vardzia.Hotelul are si un centru SPA. Camerele sunt superbe având geamuri mari ce dau spre munte .
Daca vreti sa pescuiți chiar vis-a-vis de intrarea la peșteri, pe partea cealaltă a apei se afla terasa Restaurant Vardzia unde puteti pescui gratuit,apoi tot gratuit puteti sa va mâncati păstrăvii prinși. Doamnele de la restaurant sunt foarte drăguțe si nu va refuza sa vi-i prăjească.Incercati câteva specialități georgiene:Chakapuli , Khachapuri, Placinta ,, Lobiani “ cu fasole rosie,( pizza cu fasole rosie ),Kinkali cu branza(colțunași) specialități georgiene.
Ar fi bine sa vacazati macar doua nopti aici sa va bucurați de frumoasa priveliște .
Cei interesați de spelestologie vin aici sa studieze tunelurile secrete de sub manastirea Vardzia din munte. Spelestologii susțin ca aceste tuneluri ar fi pasaje subterane intercontinentale .

Ema