search
Revista online de Beauty & More

Okinawa orașul cu cei mai longevivi oameni din lume

s
4 aug., 2019

Okinawa orașul cu cei mai longevivi oameni din lume

Okinawa este o insula frumoasa din Japonia. Umiditate 82%.Insula are 2.281 km pătrați si o populație de 1,4 milioane locuitori.Pozitia insulei este in Oceanul Pacific, Marea Chinei de Est. Prefectura: Okinawa. Capitala: Naha.Limba: okinawana.Este o insula in arhipelagul Ryukyu. Aici se întâlnesc cei mai longevivi oameni de pe planeta, datorită regimului de viata si a regimului alimentar bogat in legume si tofu . Filozofia Ikigai este de a cunoaste scopul vieții, adică mantuirea sufletului si intrarea in Rai.Daca ceva nu se întâmpla spun ,,Shouganai “ adică ,,Asta e”. Speranta de viata depinde mult si de ,, moai” cei care te ajuta la nevoie.
Puteti vizita castelul Shuri din secolul XIV, fosta reședința a dinastiei  Ryuku pentru mai mult de 500 de ani si pestera Gyokusendo Cave, care este intr-un parc si integrează istoria si cultura locală.Acum castelul este monument Unesco. Peisagistul a vazut o fotografie veche cu grădinile castelului  si astfel a putut recrea grădinile. Castelul este la 45 minute de port cu taxiul. In japoneza castel se spune ,,jo”. Sa va luați sosete in rucsac deoarece trebuie sa va descaltati la intrare in hol. La castel puteti bea un ceai special cu spuma Bukubuku tea sau Sanpin tea, un ceai de jasmine,puteti participa la un curs de pictura traditionala Bingata, care are o tradiție de peste 500 de ani si care a devenit o arta care produce lucruri luminoase si colorarate sau puteti participa la un curs de pictura cu indigo.Se picteaza cu o planta speciala Ryukyu Ai care produce un albastru marin.In trecut aceasta planta era protejata de curtea regala si era interzis sa o culegi.Puteti vedea un studio de țesut. Fiecare insula si regiune are o fabrica unica de țesut.In total in Japonia sunt 47 de prefecturi.Un alt studio interesant este cel de fabricat hârtie prin uscarea la soare.Hartia ryukuyana are o istorie de peste 300 de ani, foloseste materiale crude din Okinawa si produce diverse texturi. Atelierul de sticla a luat ființă din dorința de a recicla sticlele de Coca-Cola lăsate de turiști.Puteti încerca o bere tradițională Okinawa Sango Beer sau lichior de Habu.La restaurant puteti încerca sa stati pe jos in ,,tatami rooms”sau puteti bea un ceai in castel cu 350 yeni, fara ceremonia ceaiului.Sanshine Experience -puteti încerca sa cântați la o chitara traditionala cu 3 corzi, doar intre orele 11.30-14.40.Primele 5 persoane nu au nevoie de rezervare, este gratuit si dureaza 30 minute.Doar pentru persoane peste 13 ani.In curtea castelului puteti face poze cu un japonez imbracat tradițional .Prima intrare in castel se realizeaza pe Koufukumon Gate in partea de Est. Alfabetul japonez are 50.000 de Kanji  (litere) si majoritatea japonezilor nu le stiu pe toate. Au trei tipuri diferite de alfabet.
Dupa ce vizitati Naha, daca aveti timp cea mai frumoasa insula este Tokashiki Island. Pe insula se ajunge cu feribotul. Durata cursei este de 2 ore. Okinawa are 160 de insule. Puteti merge la Aharen Beach faceti 35 de minute cu feribotul.Lunile in care apa este mai calda sunt iulie si august 29-31 de grade.Alte plaje frumoase de pe insula principala din port sunt Manza Beach -Okinawa o plaja frumoasa , Emerald Beach-Okinawa este una dintre cele mai frumoase plaje cu câțiva palmieri ,Araha Beach – Okinawa la 12 km de port sau Mibaru Beach – Okinawa la 43 minute de port, Nirai Beach – Okinawa ,Moon Beach – la 54 minute sau 42 km de port. Puteti lua un taxi care este ieftin in Japonia. Puteti vizita Ryukyu Mura, care este un sat vechi traditional cu case vechi si diverse activități, dar este putin cam departe, trebuie sa fiti siguri ca aveti timp suficient.Intrarea este 1.200 Yeni. Ultima intrare este la ora 17.00.Program 8.30-17.30.
Daca a mai rămas putin timp si trebuie sa va îmbarcați pe vapor in apropiere este o plaja cu nisip fin, iar langa ea este un templu , care se vede in dreptul stâncilor. La doar 10 minute de port , cum ieșiți din port in dreapta,  este aceasta plaja publica. Aveti grija daca va lasati lucrurile in dulapul cu chei de la dușuri, sa vi le luați inainte de ora 19.30 deoarece usile la dușuri si la dulapuri se inchid la ora 19.30 si puteti ramane fara lucruri si fara pasapoarte. Puteti  sa va lasati lucrurile si pe plaja, nu aveti nevoie de papuci de inot, nisipul este fin si pe plaja si in apa.

Ema