search
Revista online de Beauty & More

Nara orașul căprioarelor din Japonia

s
4 aug., 2019

Nara orașul căprioarelor din Japonia

Orașul Nara a fost atestat la 1 februarie 1898.In anul 2017 avea 356.992 locuitori. Nara a fost vechea capitala medievală a Japoniei. Puteti vizita multe temple budiste si parcuri ocrotite Unesco. Cel mai important templu este Templul Todai-ji unde sunt peste 1.300 de căprioare si cerbi liberi .Vizitati Nara Park care este deschis non-stop si care este plin de căprioare, care au devenit un simbol al orașului.Exista biscuiți speciali pentru caprioare pe care-i puteti cumpara si sa le hrăniți cu doar 150 yeni echivalentul a 6 lei.Sfat important : rupeți un biscuite in 2 sau in 4, ridicați mana si spuneti cu voce tare: ,, One,Two, Three” si  căprioarele si cerbii vor înclina capul de trei ori in semn de respect si multumire ca le hrăniți.Abia acum lasați mâna in jos si hrăniți-le.Puteti repeta acest lucru de câte ori doriți.Am învățat acest lucru de la un localnic care ne-a dăruit un origami sub forma de o  gura vorbitoare, care spune cu vocea localnicului in dreptul gurii lui ,,Welcome to Nara”. Am aflat ca isi iubeste mult orașul natal și ca cerbii si căprioarele sunt prietenii lui.
Căprioarele pot deveni agresive uneori, va pot rupe pungile daca sunt de hârtie, umbla in pungi, aveti grija la lucruri si la mâncare, nu este periculos dar trebuie sa aveti grija.
Parcul Nara este la 5-10 minute de mers cu taxiul de la stația Kintetsu Nara Station sau JR Nara Station.Pe jos faceti 20 minute de la JR Nara Station pana la primele căprioare de pe bulevardul principal.
Recomandări cazare:  Nara Japonese Garden Villa are o nota pe Booking de 9,8 , are vedere la lac, o gradina japoneza, dar este la 24 Km de Nara.
O alta opțiune de cazare aproape de centru ar fi Onyaro Nono Nara Natural Hot Spring, un hotel frumos cu bai cu apa termala, la doar 3 minute de JR Nara Station. Nota pe Booking este de 9,2.
Mai puteți vizita in Nara si Yakushiji Temple, Toshodaiji Temple, Muzeul de arta, Heijo Palace Site, Three Story Pagoda, Gangoji Temple.Acestea nu sunt in zona cu căprioare. In zona lor mai puteti vizita Himuro Jinja Shrine, Okomura Muzeul Comemorativ, Kasuga Jinja Shrine si Ukimido Gazebo. In unele zone din Nara aveti un ghid audio Nara Travel Guide in toate limbile. Este instalat in 500 de puncte din oraș.Daca vedeti un cod QR Translator scanați-l.
Nara este primul oras de vizitat in Japonia, apoi Kyoto, Bepu, Tokyo si Fuji sau in ordinea pe care o preferați .

Ema