search
Revista online de Beauty & More

Iașiul este cel mai frumos oraș al României

s
19 aug., 2019

Iașiul este cel mai frumos oraș al României

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România este orașul Iași. Măcar o dată in viață ar trebui să vizitați orașul si să  vă închinați la moaștele Sfintei Parascheva în Catedrala Mitropolinană unde sunt si moaștele Sfântului Iosif cel Milostiv. Dacă vreti să fiți aproape de Catedrală și de centrul orașului  vă puteți caza la hotelul Aris din apropiere, faceti doar 5 minute pe jos sau la Grand Hotel Traian. Dimineața după Sfânta  Liturghie este zilnic acatistul Sfintei Parascheva, iar de la ora 16-17 este vecernia, iar la ora 17 începe zilnic paraclisul Sfintei Parascheva. Sfânta Liturghie începe zilnic la ora 9.

Se mănâncă foarte bine la Buena Vista un restaurant situat chiar vis-a-vis de hotelul Aris. Vă recomand supa cremă de logombres și plăcinta de casă cu brânză și spanac.

Lângă Catedrală este bulevardul principal unde puteți admira clădiri cu o artitectură deosebită așa cum este Primăria.

Biserica Talpalari este situată în str. Talpalari 12.Aici Maica Siluana s-a rugat mult pentru neamul românesc. Conferințele ei online ne alină mult sufletele si ne dau răspunsuri la întrebările vieții.

Palatul Culturii este obiectivul principal si merită să îl vedeți și ziua și seara frumos luminat. Palatul adăpostește mai multe muzee. În spatele palatului puteți să vă plimbați prin grădinile palatului, să stați la o terasă sau la un restaurant. Aveți de unde alege sunt zeci de restaurante, baruri si cafenele in Mall Palas.

Dacă vi se face foame puteți lua masa lângă Catedrală la restaurantul Cârciuma veche unde mănânci di crăchi  Zamă de pânteci, Păsarici’n scaldători, Zamî cu chiftici, Zdrobsătură di hribălăi, Scrob amețit, Bulănașe perpelite, Măiuți  tăvăliți, Flăcări la poponeața, Păsărică hăcuită, iar ca desert Scoverzi îmbroboditi sau Scoverze cu mieri șî nuci.

Plimbarea prin Iași poate include bulevardele principale și parcurile.

Ema