search
Revista online de Beauty & More

Excursie de o zi la Balcic si Capul Kaliakra

s
Excursie de o zi la Balcic si Capul Kaliakra
20 iun., 2019

Excursie de o zi la Balcic si Capul Kaliakra

Daca va treziți intr-o sambata dimineata la răsăritul soarelui si vreti sa evadați putin in natura puteti încerca o frumoasa excursie de o zi la Capul Kaliakra si Balcic.Ieșiți din tara pe la Vama Veche si mergeți drept spre Albena.La Capul Kaliakra vederea marii de sus iti taie respirația . Sunt 109 km din Constanta si faceti o ora si jumătate cu masina .Puteti vizita Schitul Sfantului Nicolae , ocrotitorul copiilor si al marinarilor.Legendele spun ca Sfantul Nicolae   fugind din calea otomanilor spre mare este ajutat de Dumnezeu care a prelungit țărmul in calea sa formând astfel un cap peninsular .Pentru cei dornici sa caute comori va pot spune ca aici s-a scufundat intr-o furtuna ,întreaga flota cu tot cu tezaurul regal sustras de Lisimah , unul din cei trei  succesori ai lui Alexandru cel Mare  . In fuga lui dorind sa-si ascundă bogăția a decis sa se refugieze la Kaliakra ,dar ajungând aici l-a prins o furtuna puternica care i-a scufundat întreaga flota si tezaurul . Puteti sa va plimbați,  iar cand vi se face  foame puteti opri sa mâncati la Dalboka ferma de scoici unde mâncarea este proaspata si foarte buna dar trebuie sa va înarmați cu răbdare.  Preturile sunt bune .Midii 10 leva ( 25 lei),o salata 5 leva ( 12 lei),hamsii 10 leva (25 lei).

http://www.dalboka.bg/Dalboka/RO/contacts.html

La capul Kaliakra se vad stâncile de care s-au zdrobit fecioarele de la Kaliakra  in 1421. Legendele spun ca ca 40 de fecioare s-au sinucis aici aruncându-se in mare pentru a nu fi prizonierele otomanilor . Poarta celor 40 de fecioare întâmpina turiștii chiar la intrarea pe poarta fostei cetăți . Kaliakra,nume de origine greco -bizantina inseamna ,, Cap frumos “  sau ,, Cetate frumoasa”. Datorită poziției strategice aici a fost ridicată o fortificație cu rol de apărare si adăpost . Puteti vedea ruinele si astăzi .Dupa ce a-ti servit masa la Dalboka puteti vizita Castelul si Grădinile de la Balcic . Daca vreti sa va cazati aveti chiar langa castel hotelul Regina Maria de 4 stele. Orașul Balcic este un oras la țărmul Marii Negre , situat la 42 km de Varna si este una dintre atracțiile turistice ale Bulgariei .In perioada 1913-1940 a aparținut de Regatul României , impreuna cu restul Dobrogei de sus .In 1940 in urma celui de al Doilea Război Balcanic , a fost redobândit de Bulgaria impreuna cu Cadrilaterul . Castelul din Balcic a fost reședința de vara preferata a Reginei Maria.Palatul are o gradina superba unicat in Europa .Va puteti face o rezervare pe booking sa verificati disponibilitatea camerelor . Si la  palat in interiorul grădinilor se inchiriaza vilele de oaspeți ale reginei Maria.Grădinile sunt foarte mari ,asa ca incercati sa nu ratați sa vedeti frumoasa cascada de langa malul marii , chiar langa capela Stella Maris .Puteti iesi sa faceti o plimbare pe faleza din Balcik ,apoi daca a-ti pastrat biletele de la intrare puteti reintra pentru a vedea castelul si tot ce nu a-ti vizitat .Cel mai bine vedeti castelul in toata splendoarea lui de pe plaja  .

Găsiți acesta excursie la Avraam Travel sau la alte agenții de turism , dar puteti merge si cu propria masina . In Bulgaria parcati doar in parcări păzite , altfel riscați sa va ridice masina chiar daca nu este semn de  parcare interzisă .Paza buna trece primejdia rea , iar ca sa va recuperați masina pierdeți 2-3 ore. O multitudine de flori atrag zeci de fluturi si de albinuțe.Aleile grădinii ne fac sa urmam pasii Reginei Maria . Modestia castelului si a camerei reginei spun foarte multe despre ea .

 

Ema