search
Revista online de Beauty & More

Doha capitala Qatarului este un oras cu aer fierbinte

s
31 iul., 2019

Doha capitala Qatarului este un oras cu aer fierbinte

Doha este capitala Qatarului.Daca vreti sa va cazati in Doha sau aveti escala aici , puteti sa vizitati cele mai bune  hoteluri acestea sunt St.Regis Doha Hotel Beach & Pool -330 QAR excursia pentru câteva ore de vizitat sau Hilton Doha Hotel Beach & Pool – 120 QAR excursia pentru câteva ore. Daca aveti transfer aveti mai multe opțiuni de excursii organizate de aeroport prin Discover Qatar. In afara de cele doua hoteluri puteti opta pentru o excursie in desert cu autobuzul Monster Bus Desert Excursion 250 QAR. Excursia are programul 9.00-13.00 sau 14.00-18.00.Daca aveti timp la dispoziție puteti face o excursie in desert cu jeep-ul de o jumătate de zi off-road Half Day Desert Safari 358 QAR.Programul este 9.00-13 sau 14.00-18.00. Dune Bashing este un safari cu masini de teren. Doha este înconjurată de desert. O sa va simțiti ca in raliul Dakar. Masa o serviți in cort. Meniul este un grătar arăbesc pe malul marii cufoc de tabara.
Zilnic 18.30-21.30 puteti face un tur pret 260 QAR.Un alt tur zilnic incepe la ora 8.00, 10.00, 15.00, 18.00,  20.00, 21.00 si costa 75 QAR.Durata turului este de 2.45 ore si are câteva opriri ca Souq Waqif , o piata străveche in aer liber cu cafenele si inghetata. Terasele in aer liber au aer conditionat atat de cald este , chiar prea cald.Aici se întâlneau beduinii . Sunt multe magazine cu pasari , șoimi, papagali, dulciuri, mirodenii , haine, parfumuri.Negocierile la preturi pot merge pana la 30% reducere. Incercati un humus si un moutabal reteta originala. Nu se poate consuma alcool, nu va pupați in public. Femeile sunt avertizare sa nu umble cu fuste scurte si bluze decoltate fiind considerată o lipsa de respect fata de barbati si fata de ele. Comportamentul trebuie sa fie adecvat, nu faceti poze localnicilor. Aceste avertizări le primește-ți turiștii inainte de prima oprire.Biroul de excursii este in aeroport la terminalul A3. Pentru excursii trebuie sa va prezentați la birou cu o ora si jumătate inainte de începerea turului.Cele mai bune luni pentru a vizita Doha sunt din octombrie pana in aprilie. Vara este foarte cald.Va recomand tururile de seara. Qatar este una din cele mai sigure tari din lume. Cu toate astea nu va recomand sa veniți aici in concediu deoarece este mult mai cald decât in jungla. In lunile iulie si august temperatura ajunge la 50 de grade Celsius.Aeroportul regal este separat de aeroportul din Doha.
Croniche -este o alta oprire din tur , unde este portul de Dhow-uri,ambarcațiuni de lemn la bordul cărora puteti lua o cina romantica .
Pearl Doha-este o insula artificiala, inclusă in turul escalei. Are o suprafata de 4.000.000 metri pătrați. In port este plin se yahturi. Chiriile aici ating sume extravagante.Magazine de lux ca Ferrari si multe altele si un Mall de lux.
Al Shahaniya Camel Recetrack -nu este inclusă in turul escalei . Sunt curse de cămile pe un hipodrom de cămile. Premiul cel mare poate fi un Lamborghini sau o alta masina de lux.
Sheik Faisal Collection-este un muzeu dedicat colecției Sheikului Faisal.
Katara Cultural Village – este zina culturală din Doha cu muzee, sali de opera, amfiteatre, terase, zona de promenada si plaja.
Doha Tower – este zona de zgârie-nori. Clădirile sunt toate sedii de birouri si nu se pot vizita ca in Dubai, dar va puteti adăposti la umbra lor pe timpul zilei, desi v-as recomanda ziua sa nu ieșiți afara.
Linkuri utile :
-Souq Waqif
-Al Shahniya Camel Racetrack
-Sheik Faisal Collection
-Katara Cultural Village
-The Pearl Qatar
-Corniche Promenade
-Doha Tower
-Museum of islamic art
-Aspire Park
-Villagio Mall
-Crowne Plaza Doha
-Skyview la Cigale Hotel

Ema