search
Revista online de Beauty & More

Cetatea Neamțului o lecție de istorie a curajului neamului românesc

s
17 aug., 2019

Cetatea Neamțului o lecție de istorie a curajului neamului românesc

Dacă vizitați mănăstirile din Moldova, faceți o oprire și la frumoasa si impunătoarea Cetatea Neamțului. Chiar la poalele ei vă puteți caza la motelul Casa Arcașului sau la pensiunea La Cetate. Ambele au restaurant cu terasă unde puteți servi masa. Taxa de vizitare este de 24 ron pentru adulți.

Cetatea Neamțului a fost construită in timpul lui Petru I Mușat .

Epoca de glorie a cetății corespunde domniei Sfântului Ștefan cel Mare .În anul 1600 Cetatea Neamț își va deschide porțile în fața celui care a realizat prima unire a tuturor românilor : Sfântul Mihai Viteazul.

Scrie o adevărată poveste de eroism in 1961, când apărată de numai 19 ostași români, a rezistent asediului armatei polone în numar de 200.000 de oșteni,condusă de regele Sobietski, pentru 5 zile. Chiar regele Poloniei a fost surprins când a văzut numărul lor si deși vroia sa-i omoare, i-a lăsat liberi.

In interiorul cetății exista o închisoare unde pedepse consemnate in documente medievale pentru viclenie , infracțiuni împotriva moralei si religiei erau pedepsite cu închisoarea.

În apropiere puteți vizita multe mânăstiri printre care și Mânăstirea Văratic unde sunt moaștele Sfantului Iosif de la Văratic si ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, moșul desculț și cu capul descoperit ce a avut ca singura avere Psaltirea si crucea sa. Pe toți îi iubea pentru toți se ruga.

Mai puteți vizita si rezervația de zimbri si Parcul Natural Vânători.

Ema