search
Revista online de Beauty & More

Moscova, Maldive ,Sri Lanka-Pinawella orfelinatul de elefanti , India

s
20 sept., 2019

Moscova, Maldive ,Sri Lanka-Pinawella orfelinatul de elefanti , India

Dacă aveți concediu minim 14 -16 zile puteți opta pentru o croazieră în Maldive și India. Faceți escală în Moscova , unde vă puteți caza 1-2 nopți să vizitați Piața Roșie ,Moaștele Sfintei Matrona și multe alte obiective. Aveți nevoie de viză pentru Rusia ,Sri Lanka și India . Puteți obține viza online  cu minim 7 zile înainte de plecare.

Moscova
Folosiți aplicatia pentru taxi și mergeți la Mânăstirea Pocrovsk unde se afla Moaștele Sfintei Matrona , al optulea stâlp al bisericii ruse. Este o coada la icoana ei din curtea mănăstirii  și o alta coada la Moaștele Sfintei. Asigurați-va va stați la coada corectă. Daca aveți doar cateva ore la dispoziție mergeți cu taxiul  în Piața Roșie unde o sa vizitați frumoasa Catedrală Sfântul Vasile,unde o sa va închinați la Moaștele Sfântului Vasile Blajinul.Catedrala are 9 altare la care se ajunge printr-un labirint arhitectural deosebit . Construită de Ivan cel Groaznic in 1570 , acesta i-a orbit pe cei doi arhitecți care au construit catedrala , ca sa nu mai poată construi alta catedrala la fel de frumoasa. Seamănă cu un imens tort de nunta. Aveți nevoie de câteva ore pentru a vizita toate obiectivele din zonă. Aici este centrul Moscovei, Muzeul de istorie, Mausoleul lui Lenin ( 1870-1924) unde puteți intra sa vedeți corpul lui îmbălsămat . Vis-a-vis de Mausoleu este Magazinul Universal Gum , un mall foarte elegant cu alei acoperite cu sticla și mii de beculețe, are peste 200 de magazine de lux și o arhitectura deosebita. Găsiți un ATM la etajul 3. La 15.000 ruble aveți un comision de 600 ruble. O calatorie cu taxiul de 30 minute costa 400-500 ruble. Biletul la metrou este doar 35 ruble , cea mai ieftina intrare la un ,, muzeu rusesc”. Va recomand neaparat o plimbare cu metrul pe linia 5 sa vizitați elegantele stații construite pe vremea lui Stalin. Exista 203 stații și 339 km de parcurs , va recomand sa folosiți harta Google care are trecute stațiile și in engleza. Cu hărțile in rusa de la metrou nu o sa va descurcați. Stații de metrou recomandate pentru a fi vizitate : Komsomolskaya linia 5,  Prospekt Mira linia 5, Tagansksya linia 5,Kurskaya linia 5,  Arbatskaya linia3,Ploshchad Revolyutsii linia 3, Elektrozavodskaya linia 3.
Vizitați Parcul Gorky daca doriți sa stați  putin in aer liber , apoi puteți vizita la 30 minute distanță Manastirea Donskoy unde sunt Moaștele întregi ale Sfantului Tihon.
Gradina zoologica necesita cateva ore. La ora 16 unele atracții ca elefanții încep sa se închidă, asa ca este bine sa veniți dimineata. Puteți cumpara bobițe de hranit păsările cu 50 ruble , puteți hrănii porumbeii din palma. In weekend intrarea este 600 ruble, in timpul săptămânii intrarea este 300 ruble. Pentru a intra la acvarii și reptilele se plateste separat 200 ruble.
In Moscova exista un turn TV  foarte inalt in care exista un restaurant 7 th Heaven ,unde puteți lua cina seara și sa aveți o imagine superba de deasupra Moscovei. Turnul are 540 m înălțime și este al cincilea turn TV din lume. Turnul dispune de 7 lifturi cu care puteți urca in varf. Restaurantul este la 330 m înălțime.
Palatul Ostankino este un palat inscris in patrimoniul UNESCO. Tot aici puteți vizita și Gradina Botanica din Moscova.
 Baile Sandunovskiye sunt construite in anul 1808 și reprezintă un punct de atracție.
Muzeul Cosmonauticii a fost conceput ca un monument in memoria lui Iury Gagarin primul om care a ajuns in spatiu.
La Planetarium puteți  zbura putin printre stele, puteți vedea un film 4D , puteți merge la cafenea, puteti vizita muzeul sau puteți vizita sala experimentelor . Biletul costa in functie de cate sali vreți sa vizitați .
De la Planetarium puteți sa mergeți pe jos pana in cartierul Arbat , apoi puteți continua plimbarea pana in Piata Rosie. In Piata Rosie aveți multe muzee de vizitat, iar in apropiere aveți teatrul Bolshoi. Ar trebui sa aveți rezervari la teatru cu minim 2 săptămâni inainte. Exista ,, vânzători la negru” in fata teatrului daca nu aveți rezervare .
Catedrala Christ the Saviour este la zece minute de Piata Rosie și este o catedrala care merita vizitată. Aici sunt Moaștele întregi ale Sfantului Filaret Mitropolit al Moscovei și multe alte moaște .
De aici puteți ajunge repede pe jos la galeria de arta Tretyakov.
VDNH este unul din primele 50 de centre expoziționale din lume ca mărime . Merita vizitat.
Alte obiective din Moscova:
-Circul Nikulin
-Circul Prospekt Vernadskogo
-Kolomenskoe Park
-Tsaritsyno Park
-Victory Park
-Flacon District
-The Bulgakov Museum
-Museum of the car stories
-The Pushkin State Museum of Fine Arts
-The State Tretyakov Gallery
Male-Maldive
Aterizați în aeroportul din Male , situat pe o insulă din apropierea capitalei  insulelor Maldive, Male . Insula a fost extinsă artificial         pentru a putea ateriza avioanele. Nu este o pistă foarte dificială, dar este mult mai scurtă decât alte piste. Puteți lua și un taxi până  în Male , în anul 2019 au construit un pod care leagă aeroportul de  Male. Male  capitala din Maldive  este situată pe o insulă foarte aproape de aeroport , are doar 5 km pătrați , nu este un obiectiv turistic fiind alcătuită doar din blocuri . Pe o altă insulă din apropiere se transportă gunoiul unde e selectat și ars. De aici o să vedeți mereu un fum în aer. Sunt amenzi foarte mari pentru gunoaiele aruncate în apă. Maldive înseamnă resorturi . Sunt sute de insule , iar pe fiecare insulă este un resort de lux sau guest house unde găsiți prețuri de 60 euro/noapte. La insulele din apropierea aeroportului se ajunge cu barca , iar la resorturile îndepărtate se ajunge cu hidro-avioane. Studiați bine comentariile și notele de  pe booking înainte de a alege un resort. Dacă sunteți în croazieră cu Costa sau alte nave , aveți la dispoziție patru zile în Maldive.
Puteți lua excursii de pe vapor sau mult mai ieftine din Male dar o să pierdeți mai mult timp. Cea mai frumoasă insulă în apropiere de Male este Paradise Island Resort. Faceti aproximativ o oră până acolo cu barca cu motor . Alte opțiuni din Male sunt : Adaaran Club Rannalhi, Bandos Island Resort 110 euro excursia de pe vapor sau Centara Ras Fushi. Puteți explora fundul mării cu-n submarin timp de 45 de minute la 45 m sub nivelul mării.Orele sunt: 9.30-11.00 ;14.30-16.00 sau 18.00.
Să nu vă mirați dacă o să vedeți Pești zburători . Aceștia pot zbura pe o lungime de 10-20 m deasupra apei .
Paradise Island Resort
O insulă superbă la o oră distanță de Male. Puteți înota la mal printre pești mari transparenți de 20-30 cm care nu vor fugi de dumneavoastră , ci vor sta lângă voi fără frică. În apropiere este un recif de corali unde puteți vedea multe specii de pești. Nu vă speriați dacă o să vedeți rechini mici prietenoși în apă lângă voi, cei din Maldive sunt prietenoși cu turiștii. Costul excursiei de pe vapor este de 139 euro/persoană pentru 3 ore. Găsiți în Male excursia mai ieftină, puteți opta pentru a sta toată ziua cu 195 euro/persoană. La terminarea croazierei puteți să vă cazați aici 2-3 nopți dacă a-ți optat pentru a vă debarca tot în Male la întoarcere. Insula are multe căsuțe și bungalow-uri deasupra apei. Accesul se face cu barca, insula are teren de fotbal , SPA, mai multe restaurante. Nisipul e fin cu excepția câtorva bucăți de corali , apa este superbă de o culoare verde-albastră ca în vederi. La mal apa este mică și nu sunt valuri . Perioada optimă este în ianuarie – februarie când nu este foarte cald. Apa este buna, dar în zilele fără soare poate fi puțin rece în primele 10 minute.
Pe mare
Ziua a treia este pe mare dacă optați pentru croazieră.
Sri Lanka
Sri Lanka este o insulă , perla Oceanului Indian și a fost aleasă ca destinația exotică nr. 1 a anului 2013. Nu importă nimic , doar exportă. Cultivă ceai , au multe plantații de ceai și scorțișoară, exportă minerale, pește. Orezul se fierbe în lapte de cocos.
Ziua a patra a croazierei : ajungeți în Colombo în Sri Lanka. Aveți nevoie de viză. Puteți opta să vedeți orfelinatul de elefanți din Pinnawela , unde puteți spăla un elefant în râu cu 4 dolari,le puteți da elefanților fructe  cu 2 dolari coșul,este  o experiență frumoasă sau puteți vizita orașul Colombo cu mașinuța tuk-tuk, plaja din Negombo sau plantațiile de ceai. Colombo este capitala Sri Lankăi. Aici oamenii se salută cu Aibouan ( să ai o viață lungă )și se face o plecăciune.
Mai puteți vizita și alte obiective:
– Sigirya Rock Fortress un castel vechi
-Polonnaruwa Ancient Ruins, vechiul oraș Polonnaruwa datează din secolul al X-lea și este protejat UNESCO
-Yala National Park , este al doilea parc national din Sri Lanka ca mărime lângă Oceanul Indian , are 979 km pătrați și este la 300 km de Colombo, a fost primul parc național, creat în anul 1938
-Temple of the Toth Relic , se află pe malul lacului Bogam -bara.
O firmă serioasă de turism în Sri Lanka este Dmwww.lotusdmclanka.com
O noapte la un hotel de 5 stele costa aproximativ 350 lei. Oamenii sunt foarte săraci și au un nivel de trai scăzut, majoritatea locuiesc încă în căsuțe asemănătoare cu cotețele de găini din România. Mașinile sunt de 3 ori mai scumpe  în Sri Lanka decât în alte țări deoarece oamenii nu plătesc taxe .
Fructe: fructul pasiunii, fructul dragonului, cel mai bun ananas, banane, mango, papaya,Jack fruct are 2 kg ,avocado.
Pinnawala
Aici puteți vizita orfelinatul de elefanți. Dacă doriți să vă cazați in Pinnawala vă recomand Hotelul Elephant Bay care va asigură transfer de la aeroport. Plătiți 115 USD /2 persoane/5 zile.Poziția hotelului este extraordinară, având vedere la unicul loc unde stau elefanții în râu la fotografii, unde îi puteți spăla și de unde pornesc drumețiile prin râu.
Tot aici puteți spăla elefantul ,sau mai curând să vă spele el pe voi .Vă recomand sa aveți un costum de baie sau haine de schimb. Merită experiența și costă 4 USD. Dacă doriți să cumpărați un coș cu fructe pentru a hrăni elefanții costă 2 USD /coșul. Puteți face multe fotografii frumoase. La ora 12 elefanții fac duș în râu cu un duș de popmpieri apoi trec prin orășel chiar pe strada principală printre magazine .Un salariu mediu este de 20 $ /zi.
India-Goa
Goa este vechea capitală de pe vremea portughezilor, turismul e principala ocupație are 2,5 milioane locuitori.In India se vorbesc foarte multe limbi. Gunoaiele se ard. Telefoanele indica un aer foarte poluat in Mumbai.Cea mai bună perioadă de vizitat India sunt lunile noiembrie, decembrie, ianuarie.În India sunt mulți palmieri și bananieri. Indienii au început să consume in hoteluri carne de vacă deși vacile sunt considerate sfinte la ei. Indienii au început să dea din cap văzând mizeria din jur și asa au ajuns să facă celebrul semn din cap ce înseamnă așa și așa. În lunile aprilie și mai temperaturile trec de 40 grade Celsius, nu au iarnă. Există crocodili de până la 7 m lungime și șerpi în India. 60% din indieni sunt săraci, nu au servici sau primesc 115$/lună salariu bărbații , iar femeile doar 100 $ /luna, unii nu au apa potabilă, nu au WC-uri , trăiesc in mici corturi pe marginea drumului, pentru serviciile medicale trebuie să plătească. Chiar dacă unii dintre ei au case preferă să facă pipi afară la colțul casei. Romii provin din India, ei au migrat spre Europa. Școlarizarea copiilor nu este obligatorie în India. Ca să își poată crește copiii trebuie sa muncească ambii părinți. De la vârsta de 10 ani părinții le găsesc soți și soții copiilor. O fată ca să se căsătorească are nevoie de 10 milioane rupii zestre.Au plantații de orez mecanizate în Nord și manuale în Sud.
Recomandare Bagmallo Beach Resort în Goa. Puteți lua masa aici nu gătesc foarte iute. Fotografia de mai sus este făcută pe plaja publică de lângă hotel unde nisipul este fin . Sunt peste 20 de plaje frumoase în Goa cu resorturi cu piscină, iar apa este foarte caldă în decembrie și ianuarie. Goa este o stațiune la 25 minute de Portul Marmugao. Puteți lua un taxi din port până aici sau puteți veni cu avionul până în Goa care se dorește a fi cel mai frumos loc din India. Vacile au voie să intre în magazine și să mănânce ce vor , unii indieni au început să gătească carne de vacă în hoteluri.India importă petrol.
Mumbai-India
Mumbai se numea Bombay până în anul 1996.
Dacă ajungeți în Mumbai vizitați Gateway of India ,unde este și hotelul Taj Mahal Tower. De acolo puteți lua feryboat-ul către  insula Elephanta unde puteți vizita templul și peștera. Dacă nu ajungeți în Mumbai nu pierdeți absolut nimic. Dacă aveți insuficiență respiratorie evitați orașul care este foarte poluat . Imaginați-vă că în Mumbai locuiesc 18 milioane de indieni și au milioane de mașini și scutere, toate mașinile claxonează , circulația este îngrozitoare la fel ca și mirosurile de pe străzi .Frizeria în India înseamnă un scaun pus pe trotuar și o oglindă agățată de un gard. Sunt foarte mulți hoți de buzunare. Când circulați cu taxiul închideți pe cât posibil geamurile deoarece o să fiți asaltați de cerșetori care vor băga mâinile după voi în taxi. E bine să aveți rupi schimbați mărunt      ca să puteți face puțină milostenie. Cerșetorii au nevoie de haine, apă, mâncare, orice. Neapărat să mergeți să vizitați spălătoria de rufe din Mumbai este o experiență unică în care o să vedeți cum sunt stoarse rufele prin lovire și plesnite de piatră . Taxiul este foarte ieftin și vă poate duce în Slam Dahari locul în care produc ei marfa indiană .O călătorie cu taxiul vă poate face o impresie deplină asupra Indiei. Taximetriștii vorbesc bine engleza . Pentru 3 ore cu taxiul plătiți 30 euro și vă poate duce în multe locuri. Opriți taxiul la Gara Victoria Station construită de portughezi în 1884 unde este și Parlamentul , intrați puțin în gară, faceți câteva fotografii cu călătorii din trenuri, intrați și in sala unde se vând biletele de tren.
Puteți merge pentru câteva ore la Bollywood pe platourile de filmare, primiți un premiu și un tort opțional. .Alte atracții în Mumbai: Hanging Garden – gradini frumoase ,Marine Lines Bulevardul principal de pe  faleză , ceasul Rajabai Tower și Flora Fountain care este aproape de Gateway of India.
Pratapgad este o destinație la 247 km de Mumbai unde puteți vedea câteva ruine.
Taj Mahal este o destinație foarte căutată,din Mumbai puteți ajunge cu avionul până în Agra cu aproximativ 200 euro, aveți nevoie de minim 2 zile.
Atracții turistice în Mombai: piața de flori și fructe dimineața la ora 5, Flora Flinstone,catedrala Sfântul Thomas, Parcul Național Ghandi care nu este foarte îngrijit, Crawford Market,General Post Office Building, Chhatrapati Shivaji Terminus( Gara Victoria Station), intrați și în sala de unde se cumpără biletele, Dhobi Ghat, Marine Drive un bulevard lung, Asiatic Society,University of Mumbai, puteți vedea un film Bollywood la cinematograf și să încercați bucătăria locală la un resort pe o plajă, nu încercați mâncarea stradală.Pueți vedea și Lal Baug Spice Market,Kaloba Causeway Market.
Puteți vizita cu taxiul Dharavi Slum ,cel mai sărac cartier din Mumbai unde există un WC la 1.400 oameni , aici se produc majoritatea lucrurilor din India. Aici s-a filmat filmul ,,Vrei să fii milionar ? “. Dharavi Slum aici locuiesc cei mai saraci oameni deși ei produc 665 milioane $ anual economiei Indiene. Locuiesc împreună cu toată familia într-o cameră improvizată din pături și lemne care le deservește pentru a mânca și a dormi, fără a avea apă curentă sau toaletă. Cu toate acestea au curent și antene satelit. Aici locuiesc 800 de oameni pe 1.000 mp. Locul de joacă al copiilor este prin gropile de gunoi.La fiecare 500 km se schimbă limba, tradițiile.În Mumbai sunt cinematografe este un oraș cosmopolitan cu hoteluri de 5 stele. Metroul este folosit zilnic de 7 milioane oameni , fiind foarte ieftin și rapid. Un cuvânt pentru Mumbai: balamuc. Mumbai are resorturi cu plaje la Marea Arabiei .
Puteți să vă cazați în Hotel Marine Plaza
www.sarovarhotels.com , este un hotel drăguț cu o piscină la ultimul  etaj cu fund de sticlă în care poți vedea de la Recepție cine înoată . Hotelul este situat pe bulevardul Marine Drive și are o vedere panoramică frumoasă de la ultimul etaj. Seara organizează cine cu dansuri tradiționale.
Alte hoteluri luxoase sunt Trident , The Ambasador și The Orbei.
Deși sunt mulți săraci sunt și indieni cu bani care  cumpără un sari de nuntă ( rochie indiană) pentru mireasă în valoare de 10.000 euro, florile costă 10.000 euro. Nunta durează 3-5 zile, o zi la restaurant, o zi acasă, o zi cu prietenii.
În Nana Nani Park este un parc pe plajă unde fac sport și stau de vorbă. În apropiere este un restaurant vegetarian.
Al doilea om bogat din lume este indian și produce mașinile Tata. Locuiește  într-un bloc de 30 de etaje impreuna cu 5 membrii ai familiei și are 600 angajati.
Un tren poate transporta 1.500 -4.000 oameni.
La 10 minute de port este zona Colaba, o zona de shopping  ieftin cu multe tarabe stradale. Zona este aproape de Gateway of India. Lângă este hotelul vedetelor de lux Taj Mahal Tower în care s-au cazat și mulți președinți.
 Insula Elephanta – Mumbai – India
Obiectivul principal în India este Gateway of India. Aici puteți face fotografii cu 100 rupi sau 1 $. Lângă este celebrul hotel al vedetelor Taj Mahal Tower Ambasador unde puteți bea o cafea. După ce vizitați Gateway of India puteți lua ferryboatul o oră până la insula Elephanta. Biletul costa 4 euro dus-întors. Merită să faceți această excursie să vedeți maimuțe frumoase care beau Cola sau Sprite, vaci frumoase care mănâncă orice le dați, câini care aleargă după maimuțe și fluturi multicolori. Veniți pe insulă cu fructe pentru maimuțe sau le puteți cumpăra fructe de aici . Puteți cumpăra frumoase suveniruri la plecare, umbreluțe de soare lucrate manual și multe alte lucruri. Pe insulă  sunt mai multe peșteri de vizitat. Lunea insula este închisă. Programul este 9.00-17.00. Intrarea pe insulă costă 10 rupi, iar biletul pentru a vizita peșterile costă 600 rupi. Puteți lua masa la primul restaurant din port .Există și un mini -trenuleț pe insulă,dar traseul este foarte scurt. Vă recomand sa faceți poze și sa beți un suc proaspăt din trestie de zahăr. Mașinăriile de stors trestia sunt foarte interesante. Din iunie până în septembrie peșterile nu se vizitează datorită precipitațiilor .Insula este la 11 km de Mumbai. Insula are trei sate locuite de 1.600 persoane: Raj Bunget,Shelt Bunder și Mora Bunder. Locuitorii trăiesc din agricultură și pescuit. Denumirea insulei vine de la o statuie sculptă în  piatră sub forma unui elefant. În anul 1.534 insula a fost cucerită de portughezi.
O zi petrecută  în Mombai echivalează cu un pachet de țigări fumat. Aici speranța de viață nu depășește 50 de ani deși există și excepții căci numai Dumnezeu hotărăște cât trăiește un om. Am omorât un țânțar și avea sangele negru de la atâta poluare.
Un taximetrist vă poate plimba o zi întreagă  cu 50 euro. Se circulă  pe bază  de claxon,nu există benzi de circulație. Mașinile au volanul pe dreapta. Iată ce puteți vizita cu 50 -60 euro:
  1. Puteți merge cateva ore in Gandhi National Park care este la 40 km de centrul Mumbai-ului. Duminica traficul este mai lejer, fiind zi liberă, dar tot o să faceti cu taxiul minim o oră. Puteți vizita Kanheri Caves pana la ora 17.30. În parc puteți vedea căprioare libere, maimuțe sau alte animale sălbatice. Parcul este de fapt o jungla neamenajată plină  de praf . Puteți închiria cu 50 rupi/persoană o mașină in interiorul parcului până  la peșteri. Intrarea la peșteri este 300 rupi, intrarea in parc este 650 rupi.
  2. Puteți vizita gradina zoologică care este la 30 minute de centru și spălătoria unde oamenii vin și își spală rufele și le pun la uscat deasupra caselor. Merită să vedeți acest loc și felul în care își spală rufele: Dhobi Chat.
  3. Puteți merge la piața de flori și  la piața de mirodenii, pueți cumpăra diverse mirodenii Masala sau caju .
  4. Ultima oprire în port sau la Gateway of India .
  5. Puteți opri să faceți o fotografie la Rajabai Clock .
New Mangalore – India
Nu aveți voie să faceți  baie așa  că vă recomand să luați un taxi Pre-plătit cu ruta prestabilită  , costă 42 euro cu taxi cu aer conditionat sau cu tuk-tuk la jumătate de preț. Orașul este foarte ok, curat, merită să-l vizitați. Puteți vizita:
Sultan Battery ;Kudroli Temple , un templu unde o să primiți  în frunde un semn ,,bindi“ un cerculeț roșu; vă puteți caza lângă Mall la Hotel Sai Palace;Biserica catolică Milagres ; La Achal Cashew găsiți caju, ghee, cafea indiană.
Puteți să vă plimbați pe plaja din Tannirbhavi Beach, nu se înoată deoarece sunt pietre in apa.
Alte obiective pentru alta ruta cu taxiul : Moodabiridi 1000 Pilar Basadi,Soans Farm, Udupi. Turbanul Indian se numește pagri.
Kochin – India
Din port luați un tuk -tuk cu 20 $ toată  ziua sau un taxi cu 40$. Dacă nu a-ți încercat să vă plimbați până acum cu tuk-tuk-ul ar trebui să încercați. Vă poate duce la Kochin Bavkwaters să vă plimbați pe canalele cu mangrove o oră. Este foarte important în India să aveți mereu șervețele cu voi deoarece la wc nu exista hârtie  igienică, indienii se spală cu dușul. În oraș puteți vizita :Sight Seens,Dutch Palace,Jewish Synagogue,Chinese Fishnets,St.Francis Church prima biserica creștină din India construită în anul 1500 de portughezi, Indo Portuguese Museum,Santa Cruz Basilica -biserică catolică,Fort Cochin Beach,Siva Temple,Back Water Kochi, Ginger Factory,Spice Market, Fish Market,Silks & Crafts Museum, Mattancherry Palace Museum intrare 5 rupi. În acest oraș există creștini ortodocși și biserică ortodoxă.
Vă puteți caza la Ligthouse Hotel pe plajă sau la Hotelul Nr.18 cu 10.000 rupi/noapte , Malabarezilor Hotel & SPA sau la Green Fort House cu 1.000 rupi/ noapte.Se manâncă bine la Oceanos. Vă puteți cumpăra un ,, sari” cu 1.200 rupi ( rochie tradițională indiană).La supermarket în mall găsiți haine indiene foarte frumoase pentru femei .
Indienii sunt oameni veseli și foarte prietenoși , șoferul tuk-tuk-ului  ne-a rugat să-i trimitem un email când  ajungem acasă și ne-a făcut  cadou coliere cu flori naturale frumos mirositoare din flori de iasomie.
Tradițiile ca peste tot în lume încep să dispară ,rar mai vezi un indian cu turban, rar mai vezi oameni îmbrăcați tradițional . Faptul că se pierd traditiile și umblam toti in blugi începe  să devină o problemă.

Ema