search
Revista online de Beauty & More

Nagasaki orașul care ar trebui sa-i facă pe președinții statelor sa iubească pacea mai mult decât orice altceva

s
17 aug., 2019

Nagasaki orașul care ar trebui sa-i facă pe președinții statelor sa iubească pacea mai mult decât orice altceva

Hiroshima si Nagasaki au fost două orașe distruse de bombe nucleare, primul oraș a fost distrus la 3 august 1945 si al doilea la 9 august 1945 la ora 11.02 am.  Cu toții am crezut că dupa acest genocid uman lucrurile se vor opri aici, dar de atunci si până  în prezent cei care au deschis muzee in aceste orașe Nagasaki Atomic Bomb Museum , strâng an de an dovezi care ne demonstrează de ce se distruge ecosistemul si de ce oamenii se îmbolnăvesc de cancer. Au dovezi clare expuse in muzeul din Nagasaki prin care arată că din 1945 si până in prezent au fost realizate numai de către SUA 815  teste nucleare subterane si 215 teste in atmosferă. Rusia vine pe locul doi cu 496 teste nucleare subterne si 219 teste nucleare în atmosfera , locul III Anglia cu 24 teste nucleare subterane si 21 teste nucleare în atmosfera , locul IV Franța cu 160 teste nucleare în subteran si 50 teste în atmosferă, locul V China cu 22 teste in subteran si 23 teste în atmosfera , locul VI India cu 3 teste in subteran , locul VII Pakistan cu 2 teste in subteran si locul VIII Coreea de Sud cu 6 teste în subteran ….și ne mai mirăm de ce ne imbolnavim de cancer sau de ce nu mai  avem stratul de ozon protector  lasat de Dumnezeu…. Dacă ajungeți  in acest oraș luați un taxi pana la acest muzeu, taxa de vizitare este doar 200 yeni simbolic , apoi chiar lângă  este Muzeul Păcii.Există o trecere între cele doua muzee. În muzeu o să vedeți cum a fost reconstruită catedrala creștină Urakami, care a fost parțial distrusă de bomba atomică, fiind printre puținele clădiri din epicentrul bombei care au putut fi reconstruite parțial . O să vedeți  după  ce terminați turul muzeului , un glob pământesc pe care sunt arătate toate testele nucleare făcute din 1945 și până în prezent. Totalul lor este înfricoșător: 2.056 teste nucleare din 1945 și pâna în prezent conform sursa: Sipri Year Book. Nu neglijați această ultimă parte a muzeului care ne demonstrează că cei care ne conduc nu doresc binele Planetei sau al omenirii…din păcate.
La intrarea in muzeu s-a păstrat  un ceas care arată ora 11.02 am, ora la care timpul s-a oprit in loc si a avut loc explozia bombei , ce a fost  lansată de la 9.000 m altitudine cu o jumătate de ora înainte. Ceasul a fost găsit la doar 800 m de epicentrul bombei. Norul format a avut forma unei ciuperci. Puteti vedea filmarea cu momentul exploziei în interiorul muzeului.
Au fost expuse multe informații despre cei care au contribuit la crearea bombei atomice. Singurul care s-a abținut de la a ajuta la realizarea ei a fost Einstein. Franklin Roosevelt (1882-1945) , cel de al 32-lea președinte al Americii și-a dorit foarte mult realizarea bombei atomice prin proiectul Manhattan alături de fizicianul Enrico Fermi si a murit în acelasi an cu atacul din Hiroshima si Nagasaki in  1945….ai grijă ce îți dorești.
Puteți  viziona in camera video două filme despre atacul din 1945.
Există  dovezi prezentate prin care se arată clar că au fost afectate și următoarele generații care s-au născut după atacul din 1945. Bomba a fost recreată in mărime naturală și o puteți vedea expusă in muzeu. Are o înălțime de aproximativ 2 m.
Școala primară Shinkozen a fost transformată in primul spital Makeshift Hospital. Multe victime cu arsuri grave au murit in acest spital nemaiputând fi salvate .
În muzeu puteți vedea expusă o splină normală si o splină iradiată. Cea iradiată are o dimensiune anormală, fiind de zece ori mai mare decât cea normală.
Mai multe  sticle topite,fierul îndoit sau distrus expus in muzeu , demonstrează puterea bombei pe o rază de 67 orașe.
Dupa ce terminați vizita la muzee, luați un taxi până la templele din zonă, cumpărați un costum tradițional japonez din mall si faceți câteva fotografii.
De la temple există  în apropiere la 5 minute de mers pe jos, un bulevard foarte cunoscut, cu aer condiționat si multe magazine si restaurante.
Dumnezeu să ne ajute ca istoria să nu se repete. Poate mulți se întreabă de ce nu a împiedicat Dumnezeu acest genocid… din păcate am fost creați de către El cu liber arbitru, să alegem să devenim buni sau răi , să-L iubim sau să-L ignorăm. El nu poate să ne transforme în oameni buni, dacă noi nu ne dorim acest lucru din păcate. În rai ajunge doar cine vrea.
Cel mai vechi pod din oraș se numește ,, Spectacles Bridge”. Puteți vizita lângă muzee si Parcul Nagasaki Peace Park. Un oraș plin de suferință.
Dacă a-ți ajuns aici cu o croazieră, aceasta înseamnă că mai aveți două zile pe mare înapoi către Hong Kong , iar de acolo vă întoarceți cu avionul sau vă continuați călătoria către alte meleaguri. Nu o să vă plictisiți deloc pe vapor, puteți juca golf, tenis de masa, baschet, puteți face cățărări, seara puteți merge la teatru, la un film 3D, puteti înota sau puteți merge la SPA.Va recomandam compania Royal Caribbean care  oferă servicii super ultra all inclusive.
Concediu frumos!

Ema