search
Revista online de Beauty & More

Japonia țara Soarelui Răsare

s
16 aug., 2019

Japonia țara Soarelui Răsare

Cele mai bune curse aeriene către Japonia sunt cu compania aeriană  Qatar. Zborul cu tot cu escală  la Doha dureaza aproximativ 24 ore până  in Hong Kong. De aici puteți lua o croazieră cu Royal Caribbean.Diferența între această companie și altele este că ei oferă servicii ultra all inclusiv. Alegeți  un zbor de noapte pentru a putea dormi. În Doha aeroportul organizează un tur de oraș care durează 3 ore. Puteți întreba  detalii în aeroport sau puteți face rezervare la compania aeriana pentru tur, ca sa fiți  siguri că mai găsiți locuri disponibile. Numarul de locuri este limitat si costă 90 lei sau poate varia daca alegeți este excursii decât cele standard.  Dacă doriți să luați o croazieră din Hong – Kong vă recomand o croazieră de 5-10 zile in Japonia cu Royal Caribbean. Circuitele diferă in funcție de traseu. În prima zi vă îmbarcați , a doua zi călătoriți pe mare, iar in a treia zi ajungeți  in insula Okinawa unde puteți vizita alte insule mai mici din jur sau puteți vizita templele si parcurile tematice si o frumoasă peșteră. Aici moneda natională este yenul Japonez .
Kyoto este un alt oraș care merită vizitat, este fosta capitală. Are multe clădiri tradiționale , străzile unde s-a filmat Shogun , restaurante tradiționale , străzile cu felinare roșii, temple, puteti inchiria costume, puteti participa la ceremonia ceaiului sau puteți vedea spectacole tradiționale. Aveti nevoie de 2-3 zile sa vizitati tot orașul .
,,Arigato” inseamna multumesc.
,,Konichiwa” inseamna buna ziua. ,,Sayonara” inseamna buna seara.
Sushiul este învelit in alge.
Orașul Tokyo are cei mai multi locuitori si ar merita să îl vizitați. Japonia este numită  și Țara Soarelui răsare fiind situată in Est. Puteți închiria  un kimono sau yukata, sunt costumele lor tradiționale de iarna si de vară din bumbac subțire sau puteți cumpara unul din magazin  care are funda deja pregătită. Funda de la spate durează 10 minute sa o aranjați , dar nu incercati singură.
Liniile de tren de mare viteza se numesc Shinkansen si unele ating o viteza de 360 km/h, majoritatea însă circulă cu 160 km/h făcând legătura între orașele principale in doar câteva ore.
Origami este arta tradițională  de pliere a unui pătrat  de hârtie pentru a reprezenta elemente din mediul înconjurător. In Japonia se conduce pe partea stanga, mașinile au volanul pe dreapta, deoarece drumurile au fost construite de englezi.
Cel mai înalt munte este Fuji, care este încă un vulcan activ.Deși nu a mai erupt de 300 ani, acesta poate erupe oricand. Are o altitudine de 3.776m.
Dacă călătoriți mai multe zile cu trenul cumpărați un Rail Pass. Există birou de tichete în orice gară, biletele de tren sunt foarte scumpe dar ajungeți foarte rapid. Un singur bilet poate costa aproximativ 1.400 lei pentru 650 km. Uneori trebuie să schimbați trenul ca să ajungeți la destinație.
Un alt oraș extraordinar este Nara unde puteti vizita pe străzi și în parcuri peste 1.300 de cerbi si caprioare în libertate.
Un alt oras demn de trecut în circuit este Beppu orașul izvoarelor termale. Pe toate străzile din centru vezi ieșind aburi din pământ , sunt SPA-uri pe fiecare stradă si locuri de popas unde poți ține picioarele în cutii de lemn , cu tălpile in apa caldă, iar ca să nu iasă aburul se pune și un capac deasupra. Cel mai interesant este să vă preparați singuri mâncarea la aburi la restaurantele specializate din centru. Ar fi păcat să serviți masa in alte restaurante. Milioane de turiști vin aici să încerce aceste restaurante. Orașul are 9 izvoare principale. Daca rămâneți in zonă două zile, vizitați si parcul de maimuțe din apropiere de pe Muntele Takasaki unde o să vedeți peste 1.500 de maimuțe în habitatul lor natural . Vis-a-vis de Parcul Maimuțelor este cel mai mare acvariu din lume.

Ema