search
Revista online de Beauty & More

Hribi la tigaie timp de preparare 5 minute

Hribi la tigaie timp de preparare 5 minute

In pădurile noastre inca mai putem culege gustoasele manatargi, cunoscute si sub denumirea de hribi. Daca nu le cunoașteti foarte bine va sfătuiesc sa le cumpărați de la magazin sau de la piata.Gasim in păduri manatargi in perioada iunie-iulie si septembrie-octombrie. Se pot prepara rapid astfel:se curata bine cotorul sa nu aibă resturi de pământ , se taie cubulețe , se preincalzeste tigaia cu putin ulei apoi se pun ciupercile in tigaie, se presară putina sare marina fina neiodata si se amesteca usor pana se rumenesc putin.Se poate găti si ca tocănița de manatargi daca adăugați cubulețe de ardei gras, putina ceapa si dovlecei.Din pacate asa cum puteti vedea si in fotografia realizata , defrișarea masiva a pădurilor va face ca in câțiva ani sa nu mai găsim nici macar ciuperci.Ciupercile sunt o sursa importanta de proteine vegetale .Pofta buna !

Vaduva Annemarie -nutritionist