search
Revista online de Beauty & More

Hong Kong un oras al divertisatitii cu toate formele de relief si 250 de insule

s
31 iul., 2019

Hong Kong un oras al divertisatitii cu toate formele de relief si 250 de insule

Hong Kong este o provincie autonomă independentă de pe coasta de Sud a Repubicii Populare Chineze. 40% din Hong Kong este declarat parc national si are 250 insule.  Puteți ateriza in Hong Kong și de aici sa luați o croaziera all incluzive in Japonia. In Japonia hotelurile sunt foarte scumpe.Daca aveti doar câteva ore libere in Hong Kong puteți  face check-in-ul la avion in stația de metrou Hong Kong la 500 m de  Central Station unde majoritatea companiilor aeriene preiau bagajele pâna la destinația finala Otopeni sau unde doriți sa ajungeți. Qatar Airlines deschid check-in-ul la ora 13.30. Trenul are următoarele stații : Hong Kong, Kawloon,Tsing Yi, Airport. Există o ofertă de 4 bilete cu aproximativ 140 lei.Dacă ajungeți mai devreme puteți lăsa bagajele contra cost și să vă plimbați fără bagaje. Depozitarea bagajelor costă aproximativ 250 lei pentru 6 bagaje pentru 3-24 ore. Check-in-ul se poate face in această stație cu maxim 24 h inainte sau cu minim 90 minute inainte. Puncte de check-in sunt si in stațiile de metrou: Hong Kong Station si Kowloon Station. Daca aveti timp sa vizitati orașul Hong Kong care seamănă mult cu New York-ul si are diverse forme de relief,puteti vizita :
-Ocean Park ( corali care luminează singuri,cei mai mari crabi din lume, pisici de mare, rechini,pinguini, canguri, ursul Panda, foci, lei de mare, spectacole,puteti urca cu telecabina sus pe munte,cel mai mare acvariu din lume)
-Gradina Botanică a fost  construită in 1871. Aici este si Gradina Zoologica. Accesul este gratuit.
-Puteti cumpara un bilet Octopus cu care aveti acces gratuit la tramvai, metrou , feryboat.Puteti vizita tot orașul cu tramvaiul cu etaj cu doar 2,4$. Va puteti face ziua de nastere intr-un tramvai Party.
-Puteti urca pana in vârful Lion Rock 1,8 km pentru a admira orașul de sus.
-Piața Statuilor se afla in centru.
-Plaja Discovery Bay are o lungime de 400 m.
-Puteti vizita Disneyland-ul care este la 2 km de centru.Ajungeți cu metroul până  la stația roz Disneyland. Aveti nevoie de o zi întreaga. Exista si hoteluri in parc daca doriți sa rămâneți doua zile.
-Puteți  vizita insula Lantau unde se aflăsatul Miu Wo unde puteți  vizita cascada și peștera Silvermine. Găsiți o plajă frumoasă in Silvermine.
-Urcați in Victoria Peak sa vedeti orașul de sus cu 99 HK$.
-Vizitati templul Man Mo care este închinat zeului Mo al războiului si zeului Man al literaturii.
-Urcați 800 m cu cea mai lungă scară rulantă din lume până la o altitudine de 135 m in 20 minute. Această scară face legătura cu mai multe districte si cu districtul Soho.
-Seara faceți o plimbare cu vaporașul cu 2,5 HK$.Ca să aflați prețul in lei împărțiți dolarii koreeni la 2.
-Neapărat urcați cu telecabina cu podea din sticla Ngong Ping 360-Cable Car. O experiența unica de neuitat.Dacă nu aveți decât 5 ore libere va recomand aceasta excursie care durează minim 5 ore sau puteți sta o zi întreagă dacă aveți mai mult timp la dispoziție.Puteți vizita Big Buddha,Po Lin Monastery unde puteti vedea spectacole de arte marțiale si boi  pe alei, cu care puteți face fotografii. Urcați neaparat cu telecabina cu podea de sticlă, sunt bilete diferite. La întoarcere dacă nu luați bilete dus-întors, puteți coborî cu autocarul. La întoarcere coborâți cand vedeți plaja pe dreapta si faceți o baie .
-Seara puteți alege un restaurant pe Temple Street Night Market dacă vreți să mâncati in restaurantele lor tradiționale, să nu vă așteptați însă la lux sau curățenie. Este o zona frecventata de turiști putin cam nemotivat. Stați departe de  tarabele de ghicit stradale.
-Dacă doriți să cumpărați electronice de ultimă generație mergeți cu metroul in stația de metrou Wan Chai , iar la 200 m este Mc Donald’s , urcați la etajul 1 pentru cumpărături. Adresa exactă
este:Wan Chai Computer City, 130 Hennessy Road, Wan Chai,Hong Kong. Găsiți aici orice electronice, de la calculatoare, la telefoane, camere video subacvatice, dispozitive mobile pentru inot, orice.
www.golden-computer.com

Ema