Scala ORAC actualizată în 2021 nivel antioxidanti din fructe si legume
Top alimente antioxidante
Organismul uman, începând cu vârsta de 25 de ani începe procesul
de Regresie- Îmbătrânire – Oxidare. La început acest proces este foarte
lent, chiar insesizabil, însă, după vârsta de 40 de ani, procesul devine
accelerat.
Pentru a încetini procesul de oxidare, adică de ruginire, avem
nevoie de antioxidanti. Antioxidanții se găsesc doar în legume și fructe.
Scala ORAC măsoară cantitatea de antioxidanți conținută de fructe și
legume, arătând în unități de 100 de grame de produs care alimente sunt
cele mai sănătoase.
!!! Daca aveti cancer dati click pe link-ul de mai jos pentru a primi un mini curs gratuit 😀 :
Pentru a evita riscul de malignitate, experții au
stabilit că necesarul zilnic optim de substanțe vegetale care sunt capabile
să absoarbă radicalii liberi ai oxigenului ar trebui să fie de peste 5.000 de
unități ORAC.
În cazul pacienților oncologi care nu au nevoie doar de
prevenție, necesarul zilnic va crește până la 70.000-100.000 de unități
ORAC. Scala ORAC nu cuprinde niciun aliment de origine animală.
ORAC=Oxygen radical absorbance capacity
Lipsa antioxidanților poate duce la cancer. Dacă alimentarea cu
oxigen a celulelor scade cu 60%, celula nu mai poate respira, zahărul din
ea fermentează și îsi pierde capacitatea de a-și îndeplini funcția de
reproducere. Ea îsi fermentează zahărul și elimină două soluții acide:
acid lactic și monoxid de carbon.
Dacă zona din jurul celulelor devine prea acidă și nu este protejată de o cantitate suficienta de calciu, un
macrofag va fi stimulat de aciditatea excesivă și va produce enzime cu rol
de creștere, deoarece o percepe ca pe o zonă care necesită vindecare. La
rândul ei, celula care fermentează se va replica la nesfârșit, fiind
stimulată de enzimele cu rol de creștere.
Așa apare cancerul. Ca să învingem cancerul avem nevoie de un nivel cât mai înalt de antioxidanți.
Am constatat că în ultimii 10 ani nivelul antioxidant al plantelor a început să scadă într-un mod îngrijorător. V-am trecut câteva valori orientative mai vechi de când am avut eu cancer.
Locul 1: oregano uscat (se va pune în orice mâncare)
Locul 2: pudra de scorțișoară Ceylon (se va pune în mâncare, ceai,
apă, în orice)
Locul 3: pudra de roșcove (se va pune in sucuri,smoothie, cereale)
Scala ORAC
Unități ORAC / 100 g
2.897.110 Dragons Blood
706.250 Triphala pudră organică
312.400 Sumac raw
290.283 cuișoare măcinate
175.295 oregano uscat (acum 7 ani= 200.129)
165.280 rozmarin uscat
160.820 mentă uscată
157.380 cimbru uscat
140.000 Baobab pudră bio
131.420 scorțișoară (acum 7 ani =267.536)
127.068 turmeric
119.929 salvie
118.400 piper Szechuan
102.700 acai pudră
100.400 ienibahar
96.150 măceșe
92.310 maghiran uscat
91.500 pudra de roșcove
73.670 pătrunjel uscat (acum 7 ani= 74.670)
70.000 cireșe Acerola
69.640 nucșoară
62.714 frunze de ceai
61.063 busuioc uscat (acum 7 ani=67.553)
50.372 chimion
48.504 curry pudră
48.504 cacao pudră
40.700 piper alb
39.041 ghimbir măcinat
35.850 Ginko Biloba
34.053 piper negru
29.257 semințe de muștar galben
25.300 fructe de litchi
24.700 polen crud
24.287 tărâțe de orez crude
23.636 chili pudră
21.932 Paprika
20.580 șofran
17.940 nuci Pecan
15.542 tarhon
13.541 nuci englezești
10.450 stafide aurii
9.800 semințe de chia neagră (acum 7 ani=22.000)
9.621 afine sălbatice
9.584 coacăze roșii
9.402 anghinare gătit
8.459 fasole roșie
8.040 fasole neagră
7.983 fistic crud
6.259 prune crude
5.347 mure
5.346 usturoi
4.882 zmeură
4.454 migdale
4.275 mere roșii
3.898 mere Granny Smith
3.577 căpșuni
3.365 cireșe
3.145 varză roșie fiartă
3.083 broccoli
3.082 mere
2.941 pere
2.670 mere Golden
2.550 guava
2.496 varză roșie crudă
2.386 broccoli fiert
2.380 salată Lollo Rossa (salată creață)
2.359 fulgi de ovăz
2.183 tărâțe de ovăz
2.115 cartofi dulci copți
2.104 pâine integrală de grâu
2.094 arpagic
2.050 varză albă
1.965 piure de mere
1.963 pâine integrală de secară
1.948 caju crud
1.946 frunze de sfeclă
1.933 avocado
1.814 piersici
1.776 sfeclă roșie crudă
1.736 ridichi
1.620 mandarine
1.548 grapefruit
1.540 fragi
1.521 ceapă roșie
1.515 spanac
1.447 salată verde
1.421 pâine integrală
1.419 nuci braziliene
1.318 pâine de ovăz
1.303 fulgi de grâu
1.301 pătrunjel
1.238 suc de grapefruit
1.210 kiwi
1.150 ulei de măsline extravirgin
1.118 struguri albi
1.115 caise
1.002 mango
984 ardei gras portocaliu
980 varză de Bruxelles
965 ardei gras galben
933 vânătă
923 ardei gras verde
904 fasole Pinto fiartă
884 ananas
879 banane (banane verzi, nu foarte coapte)
856 varză albă fiartă
847 năut crud
847 ardei gras roșu călit
830 struguri albi
829 conopidă
759 fasole verde
750 nectarine
741 mazăre
728 porumb (nu modificat genetic)
726 fresh de portocale
704 fresh de pere
694 sos de tomate
697 morcovi cruzi
620 conopidă fiartă
616 nuci
600 mazăre congelată
568 fresh de ananas
564 oțet de mere
508 varză albă
497 țelină
496 broccoli congelat
490 praz
483 dovleac
581 semințe de mac
436 morcovi cruzi baby
408 suc de mere
367 roșii
326 morcovi fierți
315 pepene galben
245 vinete coapte
214 castraveți cu coajă
180 dovlecel
142 pepene verde
126 castravete fără coajă
Castravetele amar scade glicemia.
În scala ORAC nu există alimente de origine animală, deoarece
acestea nu au o putere antioxidantă.
Un articol realizat de
Onco-Terapeut :Văduva Marius
Onco-Nutritionist : Văduva Annemarie
extras din cartea ,,Cum m-am vindecat de cancer prin metoda DETOX NUTRI FIT”
Autori: Văduva Marius & Văduva Annemarie
Clinica de oncologie integrativa
DETOX NUTRI FIT