search
Revista online de Beauty & More

Ramona Chiriță make-up artist sfaturi pentru machiaj

s
26 sept., 2019

Ramona Chiriță make-up artist sfaturi pentru machiaj

La tenul mixt sau gras se aplică tonic după loțiunea micelară deoarece loțiunea conține și ulei.
Baza iluminatoare ajută să nu mai apără efectul de masca . Ridurile par mai pline .
Baza antishine oprește sebumul să lucească pe față.
Pentru tenul gras avem nevoie de o bază matifianta care nu are ulei . Make-up forever are baze de machiaj foarte bune. Nu se foloște decât pentru tenul gras. La un ten matur se poate vedea urât pe față.
Nu se aplică baza matifiantă niciodată sub ochi . Fondul de ten la clientele cu ten matur sau uscat trebuie să fie  fluid cu un nivel mic de acoperire . Unele fonduri de ten conțin produse de hidratare . Pe cutie scrie anti-age, ceea ce înseamnă că este și hidratant .
Când o clientă are coșuri  folosim un fond de ten  cu acoperire mare , la fel și la tenul gras care are exces mare de sebum . Pudra din fondul de ten cu acoperire mare absoarbe sebumul și fața nu mai strălucește.
Clientele trebuie întrebate ce fel de fond de ten prefer. Avem grijă să nu iasă ca o mască de clovn. O întrebăm daca vrea să aibă o mască pe față în cazul în care clienta ne cere o culoare mult mai închisă a tenului și încercăm să o convingem că nu se potrivește o culoare foarte închisă cu tenul ei.
Nu se aplică fondul de ten cu acoperire mare la persoanele cu ten matur,deoarece le va îmbătrâni.
Dacă fondul de ten nu se întinde putem pune puțină  bază iluminatoare pe față și șlefuim fața încercând să reducem intensitatea fondului de ten.
Când  tenul este foarte bronzat fondurile de ten de la Atelier Paris par gri pe față. Folosesc un adjuster piersica  în acest caz. Griul in piele e dat și de pete la persoanele cu ten matur . Piersica anulează griul .
Fondul de ten are nevoie de fixare cu pudra. La tenul gras folosim o pudră translucidă care este bună pentru toate tipurile de ten.
Pudra HD usuca de 20 de ori mai mult sebum atunci când e foarte cald afară și devine indispensabilă pentru fixare anticearcăn. Dacă puneți mai  multă pudră decât trebuie se va vedea ca alb pe față.
Corectorul se alege in functie de ten. Folosim un corector fluid la tenul matur . Pentru tenul gras voi avea nevoie de o acoperire mai mare . Persoanele cu tenuri cu probleme pe față vor în primul rând sa aiba un machiaj in care problemele tenului să nu se mai vadă.
Dacă trusa de make-up îngheață în mașină  nu o să mai puteți folosi unele produse.

Ema