Sarcina pe saptamani
TOP SALOANE
PARTENERI TOP SALOANE

saloane Topul saloanelor de infrumusetare
saloane Topul clinicilor de chirurgie estetica
saloane SPA & DAY SPA
saloane Saloane de manichiura
saloane Remodelare corporala
saloane Make-up Artist
saloane Saloane de bronzat
saloane Saloane de tatuaje
saloane Saloane piercing
saloane Saloane de masaj
saloane Cluburi de arte martiale
saloane Sali de Fitness
saloane Gimnastica pasiva
saloane Aerobic
saloane Centre Wellnes
saloane Piscine
saloane Terenuri de tenis
saloane Terenuri de fotbal
saloane Doctori, nutritionisti
saloane Acupunctura
saloane Kiroterapie
saloane Homeoterapie
saloane Fitoterapie
saloane Clinici de analize
saloane Cabinete stomatologice

   Top Auto Service ITP
 
TOP PARTENERI

estetica
ABONEAZA - TE !

salon masaj anticelulitic

PERFECT CONTUR

GETT'S COLOR BAR

 

KEIKO SLIM SPA

PERFECT CONTUR

GETT"S HAIR STUDIO


ROWE

saloane infrumusetare
EPILARE DEFINITIVA
INTINERIREA PIELII-LASER

DENT ESTET

 

     
 

 

 

 DESTINDEREA SIMTURILOR


 simturiLatura decoraţiunilor de interior joacă un rol aparte in amenajarea locuintelor moderne. Ca elemente sugestive şi prezente constant in timp, analizăm lumănările şi efectele lor.

Producerea şi comercializarea decoraţiunilor s-a dezvoltat atat de mult in timp, incat s-a ajuns chiar la lansarea de tranduri pentru fiecare an in parte. Dar cateva dintre ele provin din vremuri indepărtate şi au semnificaţii aparte. Dintre acestea, lumanările sunt cele care şi-au păstrat importanţa de-a lungul timpului, ca simboluri de linişte şi pace. Estetica lor a trecut prin cele mai neaşteptate faze: de la simplele lumanări cilindrice şi albe create pentru sfeşnice, pană la adevărate sculpturi in ceară intr-o gamă cromatică infinită.

Lumanările pa­rfumate au şi o latură curativă, terape­utică. Diferite esenţe s-au do­vedit bene­fice in tra­tarea stărilor de depresie, tensiune psihică, insomnie şi lipsă de concentrare. Astfel, esenţe ca eucalipt şi iasomie ajută sistemul imunitar, au un efect antidepresiv şi stimu­lator pentru organism. Lavanda şi lămăia stimu­lează concentrarea, fiind un remediu dovedit  impo­triva insomniei şi a mi­gre­nelor. Cele mai cunocute esenţe pentru crearea unei atmosfere re­laxante, ro­man­tice, sunt cele de va­niÂlie, scorţi­şoa­ră şi trandafir.

Proprietăţi benefice

simtuirleCa o up-datare a funcţionalităţii lor, lumănările au devenit parfumate. Acestea, pe langă o estetica deosebită, au acum două roluri. Primul este acela de a crea o lumină specială, vibrată şi plină de mister fie pe masă, fie in dormitor sau chiar in bai.Cea de-a doua este menită să incite şi să stimuleze simţurile olfactive prin elibe­rarea in incăpere a unor esenţe din parfumul preferat.
Lumănările parfumate aparţin categoriei de produse pentru relaxare, impreună cu uleiurile şi sărurile de baie, beţişoarele parfumate, odorizante de cameră, uleiuri reconfortante pentru masaj. Insă lumănările parfumate sunt cele mai puţin costisitoare, foarte practice şi de mare efect decorativ.
In aromaterapie, lumănările parfumare sunt elementul-cheie, pentru că realizează un cadru favorabil destinderii simţurilor.

Simbolistica internaţională

destinderea simturilorIn Spania, lumănările sunt poziţionate deasupra uşii pentru a intămpina vizitatori. In Italia, sunt aranjate lumănări la fereastră pentru a lumina calea Sfantului Duh. In Anglia, există superstiţii care spun că dacă lumanarea de Crăciun nu arde intreaga zi, ghinionul va urmări fami­lia intregul an. In Danemarca, două mari lumanări sunt aprinse in case pentru a simboliza cuplurile recent căsătorite.

Variante multiple

destinderea simturiloeLumănările sunt realizate din alcooli, fenoli, acetonă, terpentină, eteri şi diverse esenţe, atat naturale, cat şi artificiale. Numărul de esenţe artificiale produse chimic se ridică la 500, imitănd acum cu succes oricare dintre esenţele naturale care sunt destul de greu de extras şi mult mai scumpe.
In funcţie de utilizare, formă şi destinaţie, există diferite tipuri de lumanări. Lumanările pentru masa  sunt intalnite intr-o gamă variată de culori, insă variantele universal utilizate sunt cu roşu şi auriu, intr-un contrast nobil şi de impact. Lumănările cilindrice, fiind uşor de utilizat, sunt cele mai intalnite. Se găsesc in cele mai variate dimensiuni, putand fi plasate oriunde in casă. De cele mai multe ori se vand cu suporturi afe­rente, pentru susţinere sau pentru realizarea unui ornament personalizat. Există de asemenea şi recipiente special realizate pentru a putea menţine lumănările parfumate la suprafaţa apei. Astfel, un bol cu flori, o cadă, un jacuzzi, o piscină ornată cu astfel de lumănări vor crea o atmosferă distinsă. 
Ultimul trend in materie de decoraţiuni este acela al lumanărilor sculptate, cuprinzand modele din cele mai diferite: de la brazi, oameni ,inimi, la ormanente florale imaginatia contribuind mult la succesul producatorilor. Un plus al luma­nă­rilor parfumate este acela de a fi singurele ornamente care după trecerea perioa­delor de sarbatoari specifice mai pot fi utilizate. Coloristica specifică lumanărilor de Crăciun sau Paste inclu­de roşu, auriu, alb şi verde, alăturarea culorilor provenind din cultura celtică. 

Uleiul mineral

destinderea simturilorO  categorie specială de lumănări sunt cele realizate din ulei mineral gelatizat sau hidrocarbon sintetic gelatizat, transparent, din care se pot obţine ornamente sub forma unor compoziţii artistice. Inainte de a se transforma in gel, in acest lichid se pot introduce diferite obiecte, petale de trandafiri, scoici şi stele de mare, sau  pot fi realizate diferite jocuri de culori şi esenţe. Mai nou s-au inventat lumănările din ceară care nu necesită flacără. Funcţionează pe bază de electricitate, insă au aceleaşi proprietăţi ca şi lumănările naturale, evoporănd esenţele parfumate. Sunt folositoare in cazul in care in casă există copii mici sau animale, pentru a evita eventuale accidente. Deşi par elemente secundare in decorarea festivă a locuinţei, lumănările parfumate induc dispoziţia şi atmosfera plăcută . Un spaţiu astfel decorat este intotdeauna mai cald şi mai primitor. 

Un scurt istoric

In trecut, inainte de descoperirea electricităţii, lumănările erau utilizate cu funcţia de a lumina incăperile, fără a avea proprietăţi aromatice.
Mai tarziu, in reşedinţele din Franţa erau folosite lumanări aduse din Asia, cu esenţe de ylang-ylang, iasomie şi pachuli, insă acesta era un privilegiu strict al caselor regale.
In Creştinism, lumănările simbolizează lumina pe care Iisus a adus-o in lume odată cu venirea lui.
Daca nu stiti unde puteti gasi lumanari deosebite va recomand doua site-uri utile: www.lumanari.net  sau  www.oricecadou.ro.  Aici o sa gasiti lumanari lucrate manual in modele unicat. Nu ezitati sa aprideti in fiecare seara o lumanare parfumata!

 

 
 
 
     
PARTENERII NOSTRI

saloane Topul saloanelor de infrumustare
saloane Centre SPA
saloane Saloane de manichiura
saloane Centre chirurgie estetica
saloane Remodelare corporala
saloane Saloane de bronzat
saloane Saloane de tatuaje
saloane Saloane de masaj
saloane Cluburi de arte martiale
saloane Sali de Fitness
saloane Gimnastica pasiva
saloane Aerobic
saloane Centre Wellnes
saloane Piscine
saloane Terenuri de tenis
saloane Terenuri de fotbal
saloane Doctori, nutritionisti
saloane Acupunctura
saloane Homeoterapie
saloane Fitoterapie
saloane Clinici de analize
saloane Cabinete stomatologice

INFO UTIL
 

Importatori aparatura saloane
importatori Importatori produse cosmetice
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Saloane la cheie
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Servicii gratuite
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Retete pentru slabit
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Schimbare look gratuit
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Articole frumusete
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Norme igiena
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Preturi coafuri
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Bancuri
cosmetica, coafura, frizerii, saloane Anunturi online

 

 

CATEGORII

CELE MAI CITITE ARTICOLE:

 


STATISTICI Useri online -> 69
Vizitatori astazi -> 2400
Vizitatori luna -> 98863
Total vizite -> 1770152

TERMENI LEGALI-COPYRIGHT°2008 AIC ROMANIA.

Este strict interzisa copierea materialelor aflate pe acest site si reproducerea lor
sub orice forma fara acordul scris al autorilor sau al AIC ROMANIA.

Realizare site web Web Design Bucuresti | Administrare website